Zwemles voor vrouwen

Leren zwemmen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid op jonge leeftijd gehad. Dit zorgt soms voor lastige situaties, waarbij bijvoorbeeld moeders in het waterrijke Nederland onvoldoende in staat zijn om hun kinderen te beschermen. Dit is de reden dat we zijn gestart met vrouwenzwemles.

Als je het prettig vindt om met uitsluitend vrouwen in het zwembad te zwemmen, dan kun je aan Zwemles voor vrouwen deelnemen. De instructies worden altijd gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs. Gedurende het zwemtraject krijg je de juiste handvaten om op een correcte manier de zwemslagen uit te voeren. Het uitgangspunt is zwemveiligheid, zodat je kunt genieten van een leven lang zwemmen. De lessen worden gegeven op vrijdagochtend van 11.00 uur tot 11.45 uur. De kosten bedragen € 8,40 per les en kan alleen per PIN worden voldaan.

We gaan aquajoggen!

Op dinsdagavond van 19:15 – 20:00 organiseren wij het programma ”Aquajoggen”.

Aquajoggen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie, omdat spieren en gewrichten niet overbelast raken. Onze vaste instructeurs verzorgen uitdagende, afwisselende trainingen op muziek, waarbij verschillende materialen worden gebruikt.

Wil je het een keer proberen? Neem contact met ons op en doe een proefles mee.

Vacature: lesgever ABC

Zwembad Albrandswaard is per januari 2022 op zoek naar een enthousiaste onderwijzer voor het zwem ABC! Word jij onze nieuwe collega?

Al meer dan 30 jaar is zwembad Albrandswaard de plek waar kinderen leren zwemmen en zwemliefhebbers banen zwemmen of met elkaar deelnemen aan zwemactiviteiten. Zwemlessen worden zowel aangeboden door de medewerkers van het zwembad als door diverse zwemscholen. Maar ook voor ouderen, voor mensen die aan hun conditie willen werken, voor gevorderde zwemmers en voor mensen die een duikopleiding willen volgen is er een gevarieerd aanbod.

Wij bieden jou een afwisselende baan, waar je hoofdzakelijk wordt ingezet voor het geven van zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar volgens de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Wij geven de voorkeur aan iemand die ervaring heeft in de zwembranche. Uren worden in overleg gecontracteerd.

Heb jij interesse? Stuur jouw motivatie en CV naar info@zwembadalbrandswaard.nl!

Bouwupdate

Er wordt hard gewerkt aan de verbouw van ons zwembad. Met het verdwijnen van het peuterbadje is een nieuwe, ruime ontmoetingsruimte ontstaan met een prachtig uitzicht op de zwemzaal. En met de vervanging van vloeren, wanden en interieur krijgt het zwembad (waaronder de kleedruimten) een moderne nieuwe uitstraling. De verbouw is naar verwachting eind juni afgerond. We kijken er naar uit jullie allemaal weer in ons zwembad te kunnen ontvangen.

Nog even geduld

Met de versoepeling gaat zwembad Albrandswaard vanaf woensdag 19 mei weer open voor sportbeoefening. Nadat de zwemlessen een paar weken geleden weer gestart zijn betekent dit dat vanaf 19 mei Tri-experience en MaiDiving weer welkom zijn. Uiteraard met inachtneming van de Coronaregels. De banenzwemmers en ook de deelnemers aan doelgroep activiteiten moeten nog even geduld hebben. De bouwploeg is nog hard aan het werk. We kijken er naar uit om het vernieuwde zwembad Albrandswaard voor iedereen weer open te stellen. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Update zwemlessen

Goed nieuws! Vanaf dinsdag 16 maart mogen kinderen tot en met 12 jaar weer naar zwemles én afzwemmen! We zijn blij met deze eerste stap naar een totale heropening van zwembad Albrandswaard. Het zwembad wordt momenteel volop verbouwd, maar we zorgen ervoor dat de zwemlessen kunnen plaatsvinden. Ouders moeten tijdens de zwemles buiten blijven. De douches blijven gesloten, maar de kleedkamers kunnen wel gebruikt worden.

Onderstaand een kaart van de looproute vanaf de Groene Loper. Deze route wordt bij het zwembad aangegeven door middel van borden.

Bouw- update 1

Op 25 januari zijn de verbouwingswerkzaamheden officieel gestart. Deze week zijn de blauwe panelen aan de buitenzijde van het pand gedemonteerd en is het peuterbad, inclusief de walvis, verwijderd.

Wij gaan verbouwen

Het zwembad wordt open gehouden voor de komende 20 jaar en daarvoor is hard gewerkt aan het renovatieplan! Lees hier alvast meer over de grote verbouwing, wij houden jullie op onze website en Facebookpagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Lees hier het artikel in De Botlek:

Een artist impression van het vernieuwde zwem- en duikcentrum aan de Albrandswaardsedijk.  (Foto: pr)

‘Onze droom is nu binnen handbereik met nieuw zwembad’

vr 18 dec 2020, 12:32

Drie jaar geleden besloot de gemeenteraad om het Zwembad Albrandswaard voor twintig jaar open te houden en er blijkt nog meer moois te gaan ontstaan aan de Albrandswaardsedijk. Duikschool MaiDiving uit Hoogvliet gaat er namelijk volop perspectief bieden voor duik- en zwemliefhebbers uit de regio.

Door Hans de Bruijn

Albrandswaard – Zwembad Albrandswaard kent een roerig verleden. Het buitenbad is al dicht sinds mensenheugenis en ook het binnenbad is diverse malen met sluiting bedreigd. Het was ooit van het recreatieschap, kwam in handen van de gemeente en functioneerde een tijdje als Sportfondsenbad. 

Ook was er ooit het actiecomité Behoud het Bad dat ruim 700 handtekeningen verzamelde om het bad open te houden. Al in 2017 zocht Jeroen Maissan van MaiDiving samenwerking met de burgercoöperatie die het zwembad destijds van de gemeente mocht gaan exploiteren. “Vooral met Bert Euser en Floor v/d Kemp heb ik in die dagen veel contact gehad. Maar helaas is dat toen niets geworden. Vanwege wijzigingen in het BTW-stelsel was het voor die club financieel niet haalbaar meer.’’

Vervolgens ging Maissan verder met de gemeente Albrandswaard. “Samen met wat ambtenaren werkten we aan een plan, rekening houdend met de beeldkwaliteit die geldt voor bebouwing op de Groene loper. Zeker omdat ook de buitenkant van het zwembad stevig zal worden aangepakt in de plannen van MaiDiving. 

‘We hebben daar veel studie naar gedaan en we hebben er tegelijkertijd veel energie ingestoken om de gemeente en het recreatieschap ook zover te krijgen. En dat is gelukt. Alles is nu rond, ook financieel.’’

Maissan richtte zijn Hoogvlietse duikschool in 2012 samen met zijn zoon op. “Maar de eerste jaren was dat alleen een papieren exercitie. We deden wel dingen maar we hadden geen echt onderkomen. In 2015 konden we echter een bestaande duikschool overnemen in Hoogvliet en in 2016 ging MaiDiving officieel van start. 

‘Maar in Hoogvliet zitten we in een kantoorpand en hebben we natuurlijk geen zwemwater tot onze beschikking. We kunnen daar alleen maar theorielessen geven en cursisten leren om met de uitrusting te werken. Maar alles zonder de echte omstandigheden in het water. Dus komt met deze plannen ‘onze droom nu eindelijk echt binnen handbereik’.”

Als het goed is gaat de aannemer in februari van start in het zwembad, wordt er in juni opgeleverd, gaat MaiDiving in juli verhuizen en is in augustus 2021 de definitieve start op de nieuwe locatie. 

Door de gemeente zijn in de afgelopen jaren de zwembadzaal, het bad zelf en het binnenklimaat verbeterd; in de komende maanden zal ook de rest het zwembad een totale metamorfose ondergaan.

Maissan: “Het wordt een gigantische kwaliteitsslag, waarna je het zwembad niet meer zult herkennen. Zo gaat bijvoorbeeld de huidige entree er volledig uit om nieuwbouw te kunnen realiseren.” 

Zwembad en MaiDiving delen dan de entree maar dat is alles. Beide organisaties behouden hun eigen beheer en exploitatie. Zeker omdat MaiDiving ook nog een eigen winkel met duikspullen gaat beheren in het gebouw. De nieuwbouw wordt dus eigendom van MaiDiving die tegelijk wel ‘watertijd’ in het bad zal blijven huren bij de gemeente.

Wethouder Martijn Heezen: “Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee. Op deze manier kan het zwembad in ieder geval technisch weer voor twintig jaar mee en blijft het zwembad voor Albrandswaard behouden. Dat was ook de wens van de gemeenteraad.”

Ook schoondochter Laura van Jeroen Maissan ziet de verhuizing naar Albrandswaard helemaal zitten. “Wij willen ons met MaiDiving in de toekomst nog meer gaan richten op mensen met een beperking. De duiksport is namelijk één van de meest toegankelijke sporten voor echt iedereen; van jong tot oud. 

“En tijdens ons vaste zwemuurtje hier in Albrandswaard kwamen we via DynamoZwemt, een stichting die zwemlessen geeft aan mensen met een beperking, aan Twan. Een schat van een jongen die dolgraag wilde leren duiken. Nou dat kan hij nu als geen ander; hij duikt zelfs in buitenwater. Eigenlijk kan je zeggen dat hij een ware mascotte is geworden van MaiDiving.’’

De huidige locatie van MaiDiving aan de Kaasmakerstraat in Hoogvliet gaat komende zomer definitief dicht. Alle activiteiten zullen vanaf plaatsvinden vanuit het dan compleet gerenoveerde zwembad aan de Rhoonse jachthaven.